Реал Мадрид и Манчестър Сити направиха изключително зрелище за 3:3 на "Сантяго Бернабеу" в първия четвъртфинален мач между тях от Шампионската лига, като всичко ще се решава на реванша след седмица на "Етихад". Бернардо Силва (2), изведе рано гостите напред в резултат, но в 12-ата минута се стигна до автогол на Рубен Диаш след удар на Камавинга, а Родриго (14) бързи направи обрата пълен. След почивката "гражданите" обърнаха с крависи попадения на Фил Фодън (66) и Йошко Гвардиол (71), а с мощен удар Федерико Валверде (79) фиксира крайния резултат в испанската столица.

В първите секунди Орелиен Чуамени фаулира Джак Грийлиш и получи жълт картон, който го вади от игра за реванша на "Етихад" заради натрупани картони. Бернардо Силва изпълни прекия свободен удар и изненада Андрий Лунин, който не беше подготвен и въпреки плонжа му топката влетя в мрежата за 0:1. Четири минути след това Джак Грийлиш намери Ерлинг Холанд в наказателното поле на Реал и норвежецът стреля от малък ъгъл, но Андрий Лунин успя да спаси.

"Кралете" изравниха в 12-ата минута, когато Едуардо Камавинга отправи удар от разстояние, топката рикошира в Рубен Диаш, което излъга вратаря Стефан Ортега и влетя във вратата му, а това бе записано като автогол на бранителя за 1:1. Две минути след това Реал направи пълен обрат. Винисиус пусна извеждащ пас към Родриго зад гърба на отбраната и той прокара топката между краката на Аканджи във вратата на Ортега за 2:1. 

В 19-ата минута Федерико Валверде финтира Йошко Гвардиол и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Ортега, а след половин час игра Даниел Карвахал подаде към Родриго, който навлезе в пеналта и стреля отново в стража на "гражданите". Две минути след това Сити имаше добра възможност да изравни, но ударът на Джак Грийлиш бе блокиран от Антонио Рюдигер. При контраатаката Винисиус подаде към Родриго, който шутира неточно в аут. 

Бернардо Силва пробва изненадващ удар в 39-ата минута, но топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Лунин. Три минути по-късно Винисиус се възползва от грешка на Бернардо Силва и навлезе в наказателното поле, но отново не успя да преодолее Ортега.

След почивката пред Джак Грийлиш е откри добра възможност в 49-ата минута, но след удара му топката прелетя над напречната греда. Неговите съотборници допуснаха много груба грешка в 53-ата минута, когато от Родри топката отиде в Белингам, който финтира Бернардо Силва в наказателното поле и шутира встрани от левия страничен стълб на Ортега. Три минути по-късно Валверде подаде към Родриго, който намери Винисиус в пеналта, а той шутира неточно в аут.

В 59-ата минута Фил Фодън проби и отправи удар от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, но право в ръцете на Лунин. Няколко секунди по-късно Бернардо Силва отправи много хубав удар от дъгата на наказателното поле на Реал, но украинският страж отново спаси. 

Манчестър Сити изравни резултата в 66-ата минута, когато Бернардо Силва подаде към Джон Стоунс, който намери Фил Фодън, а той с удар от дъгата на наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл за 2:2. Пет минути след това Йошко Гвардиол с удар от около 19 метра вкара нов шедьовър в левия ъгъл на вратата на Лунин за пълния обрат - 2:3. 

Реал не се предаде и успя да изравни в 79-ата минута, когато Винисиус с чудесен пас намери Федерико Валверде, който бе оставен непокрит и с мощен удар вкара топката в десния ъгъл на вратата на Ортега за 3:3. До края на мача нито един от двата тима не взе превес и нови голове не паднаха, а реваншът на "Етихад" в Манчестър е след седмица на 17 април (сряда) от 22:00 часа българско време.

РЕАЛ МАДРИД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:3
0:1 Бернардо Силва (2), 1:1 Рубен Диаш (12-автогол), 2:1 Родриго (14), 2:2 Фил Фодън (66), 2:3 Йошко Гвардиол (71), 3:3 Федерико Валверде (79)

Реал Мадрид: 13. Андрий Лунин – 2. Даниел Карвахал (К)
, 18. Орелиен Чуамени
, 22. Антонио Рюдигер, 23. Ферлан Менди – 12. Едуардо Камавинга, 15. Федерико Валверде
, 8. Тони Кроос (72
10. Лука Модрич) – 5. Джуд Белингам – 7. Винисиус Жуниор (86
14. Хоселу), 11. Родриго 
(72
21. Браим Диас)
Резерви: 25. Кепа Арисабалага, 30. Фран Гонсалес, 3. Едер Милитао, 6. Начо Фернандес, 10. Лука Модрич, 14. Хоселу, 17. Лукас Васкес, 19. Дани Себайос, 20. Фран Гарсия, 21. Браим Диас, 24. Арда Гюлер
Треньор: Карло Анчелоти

Манчестър Сити: 18. Стефан Ортега – 25. Мануел Аканджи
, 3. Рубен Диаш 
(К), 5. Джон Стоунс, 24. Йошко Гвардиол 
– 16. Родри, 8. Матео Ковачич – 20. Бернардо Силва 
, 47. Фил Фодън
, 10. Джак Грийлиш – 9. Ерлинг Холанд
Резерви: 31. Едерсон 33. Скот Карсън, 11. Жереми Доку, 17. Кевин Де Бройне, 19. Хулиан Алварес, 21. Серхио Гомес, 27. Матеус Нунеш, 52. Оскар Боб, 76. Махамаду Сусохо, 82. Рико Люис
Треньор: Хосеп Гуардиола

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид
Съдия: Франсоа Летисие (Франция)

Легенда: 

 - гол, 
 - автогол, 
 - жълт картон, 
 - втори жълт картон, 
 - червен картон, 
 - смяна, 
 - контузия

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !

снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver