Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола призна класата на Реал Мадрид след атрактивното равенство на “Сантиаго Бернабеу” (3:3) в първия четвъртфинален дуел от Шампионската лига.

“Навярно хората са прекарали добре времето си, гледайки мач с шест гола. Невъзможно е да се контролират контраатаките на Реал Мадрид. Загубихме много топки, дори и най-стабилните ни футболисти бъркаха в това отношение”, заяви Гуардиола.

“Наясно сме, че на този стадион никога нищо не е решено, докато съдията не даде край на мача. Дълго време доминирахме, отбелязахме два красиви гола и не допускахме положения пред вратата ни. На почивката казах на отбора, че остават 45 минути и още 90 в реванша. Исках да сме по-спокойни, да изтегляме съперника на фланга и след това да използваме включванията на Фоудън и Гвардиол”, обясни каталунският специалист.

“Повтарям: контрите на Реал не могат да бъдат спрени, но е важно да бъдат минимизрани. Техните футболисти са способни да се освобождават с дрибъл, а имат и Кроос, който дирижира играта на отбора така, както само той може”, каза още Гуардиола.

Последвайте каналите ни в: