Ботев допусна обрат и загуби с 1:2 от ЦСКА в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на БФС при юношите от набор 2006. Над 500 зрители подкрепиха "жълто-черните" на базата в коматево, но това се оказа недостатъчно за успех. Двата тима си размениха по едно полувреме, но като цяло в мача футболното ниво не бе особено високо.

Ботев откри в 16-та минута, когато Велиян Видолов стреля добре и отбеляза с удар от границата на наказателното поле. В края на полувремето обаче Симон Стоянов получи втори жълт картон и пловдивчани останаха с човек по-малко. Щабът на "жълто-черните" пък извади от игра на почивката голмайстора на попадението Видолов.

През втората част, с човек повече на терена, столичани бяха по-добрия тим на терена и стигнаха до обрат. Васил Каймаканов в 60-та минута изравни с удар от около 15 метра, а 6 минути по-късно Димитър Христов бе точен от дузпа и хвърли в екстаз съотборниците си и треньорът Стамен Белчев. До края на мача, въпреки подкрепата от трибуните, пловдивчани не успяха да променят резултата и се сбогуваха с мечтата си за участие в младежката Шампионска лига.

ЦСКА се класира на финала с общ резултат 3:1, като постигнаха победи и в двата мача. "Червените" ще срещнат Септември на финала. Септемврийци героично победиха Левски с 3:0 и преодоляха загубата с 0:2 от първия мач.

ЮСВ: Купа на БФС - 1/2 финали
15:00  Септември (София) - Левски (София)                        3:0 
17:00  Ботев (Пловдив) - ЦСКА (София)                            1:2