Василие Мицич се чувства все по-добре и това се забелязва с всеки следващ мач на Шарлът Хорнетс. Гардът, който премина в тима в средата на февруари след трансфер от Оклахома, се превърна в основен играч в състава на “стършелите” и в последните си шест мача постигна три дабъл-дабъла.

Micic TOUGH 😤😤#LetsFly35 pic.twitter.com/9Y23qMguH5

— Charlotte Hornets (@hornets) April 2, 2024

“С всеки ден се чувствам все по-добре. Малко ми е тъжно, че ни остават само няколко мача до края на сезона, аз виждам всеки двубой като финал за себе си от гледна точка на това, че искам да се докажа пред хората, които ми дадоха възможност - треньорът, щабът и всички останали в тима. Опитвам се да играя спокойно, в собствения си ритъм и без да преследвам нищо. Трудно е да не получаваш много минути, но в този момент и при тези обстоятелства аз имам достатъчно игрово време и просто се надявам да го използвам по най-добрия начин”, заяви двукратният MVP на Финалната четворка в Евролигата.

В 26 мача с екипа на Хорнетс Мицич записва средно по 11.8 точки, 2.2 борби и 6.5 асистенции при 45% стрелба от игра. За сравнение, в 30 двубоя с екипа на Оклахома той регистрираше по 3.3 точки, 0.8 овладени топки и 2.5 завършващи подавания, като там и конкуренцията му на гардовите позиции бе доста по-сериозна.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages