Бившият треньор на ЦСКА - София Милош Крушчич е назначен на поста в сръбския Спартак (Суботица) и по този начин сложи край на спекулациите за наследника на Ненад Лалатович, който беше сменен миналата седмица.

Крушчич е третият треньор на Суботица през настоящия сезон, който бе започнат от Александър Кержаков на пейката с големите планове на ръководството на клуба. Но голямото име в руския футбол се оказа още по-голямо треньорско разочарование в Спартак (Суботица) и беше сменен след само пет месеца работа, гарнирана с отчайващи резултати: пет победи, осем загуби и едно равенство.

Лалатович пък беше отстранен от поста след едва една спечелена точка в последните шест мача, от които четири поражения. Спартак (Суботица), един от стабилните във финансово отношение сръбски клубове, се срина на 12-о място в класирането. Дебютът на Крушчич на поста ще бъде тази неделя като домакин на Явор (Иваница) – друг отбор, намиращ се в долната половина на класирането.

Интересното е, че Милош Крушчич вече седеше на резервната скамейка на Спартак - като помощник на руснака Андрей Чернишов през 2016-а. Още по-интересното е, че по време на коронавируса през 2020-а, заедно с двама асистенти и шестима футболисти от българския ЦСКА - София, той наруши забраната за събирания и проведе тренировка.

Той пристигна в София през 2019-а година като помощник на Люпко Петрович, след което остана и като старши до 2-и юли 2020-а година. В България е работил като асистент и в Литекс през 2015-а година.

Последвайте каналите ни в: