Григор Димитров бе в добро настроение, но и критичен към себе си, след първата си победа на клей през сезона. Българинът започна участието си на “Мастърс”-а в Монте Карлос със 7:5, 6:2 срещу представителя на домакините Валентин Вашеро.

"Далеч от най-доброто си ниво, но съм у дома. Много труден мач със сигурност. Познавам добре Валентин, тъй като ние тренираме заедно тук в Монако. Физически той е на моето ниво, затова се радвам, че продължих”, заяви поставеният под номер 9 в интервюто си на корта след срещата.

Too good, Grigor 🤘

The moment @GrigorDimitrov ended our home hero Vacherot’s Monte Carlo journey! #RolexMonteCarloMasters
pic.twitter.com/2WThKwttDW

— Rolex Monte-Carlo Masters (@ROLEXMCMASTERS) April 8, 2024

“Аз самият бях далеч от най-доброто си представяне. Усетих го още на загрявката, но аз имам оръжията и знам как да ги използвам в такива моменти. Знаех, че трябва да давам още повече от себе си и успях да повиша нивото. В момента съм далеч от моята игра, но се надявам, че с течение на мачовете ще успея да я намеря", каза още първата ракета на България в мъжкия тенис.

First win as a top 10 player since 2018 🙌@GrigorDimitrov battles past an inspired Vacherot in #RolexMonteCarloMasters R1! pic.twitter.com/onZdG0tx49

— Rolex Monte-Carlo Masters (@ROLEXMCMASTERS) April 8, 2024

Гришо пази топли спомени от Княжеството, който е най-успешният му турнир на клей от такава категория. Българинът е полуфиналист и трикратен четвъртфиналист в Монте Карло, а сега амбициите му не са по-ниски след отличното начало на годината.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне победителя от срещата между сърбина Миомир Кецманович и италианеца Матео Беретини, която е насрочена за вторник.

Последвайте каналите ни в: