Кой отбор ще завърши на 6-о място в редовния сезон на Първа лига? Това засега е единствената неяснота преди началото на плейофите в първата шестица. В момента 4 отбора имат шансове за Топ 6, като разликата между тях е една единствена точка. Това са Крумовград (39 т.), ЦСКА 1948 (39 т.), Арда (39 т.) и Ботев Пловдив (38 т.).



В Топ 6 се играят само 5 кръга, като първите три отбора в класирането от редовния сезон ще имат 3 домакинства. Мачовете са по системата "Бергер“, според която шестият тим ще е домакин на 4-ия и 5-ия, а ще гостува на първите три, пише „Пловдив24“.

Това означава, че ако Ботев влезе в Топ 6, градското дерби срещу Локомотив ще се играе на стадион "Христо Ботев“.



Ако черно-белите завършат на 5-ото място, на което се намират в момента, те ще бъдат домакини в плейофите на лидера (най-вероятно Лудогорец) и на 3-ия (ЦСКА-София или Черно море).

Ако обаче възпитаниците на Александър Томаш изпреварят Левски в оставащите два кръга до края на редовния сезон, тогава те ще приемат "сините“ на "Лаута“. Този двубой от 3-ия плейофен кръг може да се окаже решаващ за 4-ото място в крайното класиране, даващо домакинско предимство в баража срещу 7-ия за участие в Лига на конференциите. При този вариант Локомотив ще завърши сезона с домакински мач срещу втория в класирането (преди началото на плейофите).

Последвайте каналите ни в: