Лион успя да спечели с 3:1 гостуването си на Нант от 28-ия кръг на Лига 1 на Франция. "Хлапетата" губеха в резултата след попадение на Матис Албин в 16-ата минута, но успяха да направят светкавичен обрат за две минути през втората част след точни изстрели на Александре Лаказет в 75-ата и Малик Фофана в 77-ата минута, а в добавеното време Гифт Орбан окончателно подпечата успеха на гостите.

Нант започна мача по-добре и в 16-ата минута Матис Аблин откри резултата в полза на "канарчетата" с глава след центриране на Флоран Моле.

Домакините можеха да удвоят преднината си в 36-ата, но шансът им обърна гръб, след като изстрел на Мостафа Мохамед се отби от лявата греда.

Лион обаче се активизира през втората част и успя да направи обрат. Първо в 75-ата минута вратарят Албан Лафон спаси последователно удари на Мохамед Саид Банрама и Малик Фофана, но накрая Александре Лаказет отблизо вкара топката във вратата за 1:1.

В 77-ата минута гостите обърнаха нещата с второ попадение. Малик Фофана комбинира с Ейнсли Мейтланд-Найлс отдясно, получи в наказателното поле и стреля във вратата за 1:2.

В 97-ата минута Лион окончателно реши изхода на мача с гол на Гифт Орбан след контраатака.

С този успех Лион се изкачи до 10-ото място в класирането с 38 точки. Нант пък остава на 15-ото място с 28 точки в актива си.

Последвайте каналите ни в: