Атлетик (Билбао) спечели Кралската купа за първи път от 40 години, след като на финала победи Майорка с 4:2 след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията на мача завършиха при равенство 1:1. Финалът се игра на стадион „Ла Картуха“ в Севиля.

Баските вкараха и четирите си изпълнения от бялата точка. Техният вратар Хулен Агиресабала спаси един от ударите на Майорка от бялата точка, а друг изстрел на тима от Балеарските острови не уцели вратата.

Майорка откри резултата в 21-ата минута, когато при разбъркване от корнер футболистите на Хавиер Агире направи три удара към вратата и третият – на Дани Родритес, се оказа право в горния ъгъл.

Нико Уилямс беше единственият светъл лъч за Атлетик (Билбао) през първата част, когато негов гол беше отменен, а нямаше и късмет, когато негов удар мина близо до вратата. Затова не беше изненада, че именно той изработи изравнителния гол малко след почивката, а автор на попадението стана Ойхан Сансет.

Добрата игра в защита на Майорка не позволи на баските, които имаха предимство на терена, да отбележат ново попадение. Така се стигна до изпълнението на дузпи, в които тимът отборът на Ернесто Валверде излезе краен победител.

Това беше седми голям финал на Атлетик (Билбао) през този век и шестият финал за Купата на Краля. Баските бяха загубили всеки от предишните шест опита да вземат отличие, но този път ликуваха.