Наставникът на Спартак Плевен Любомир Минчев не остана доволен от развитието на последната четвърт при драматичната победа на плевенчани над Черно море с 90:86 след продължение във Варна.

„Заслужена победа? Щеше да бъде и заслужена загуба за мен, защото начинът, по който започнахме четвъртата четвърт и изиграхме почти цялата четвърта част, играхме много слабо. Първо - в защита дадохме на противника, от не помня колко точки преднина влязохме, 14 ли, 16 ли, им дадохме да се върнат и да играят по начина, по който им е най-силната страна на Черно море Тича – това е бързата атака, транзицията, да ги оставим свободно да вземат стрелби…

В същото време ние не направихме нито един фаул, да спрем бързата атака и те да играят срещу организирана защита. Допуснахме мисля, че 9 лесни точки, разликата падна, оттам и в нападение не играхме добре. Имахме доста отворени стрелби, с доста по-слаб процент играхме днес и оттам всичко това нещо оказа влияние, даде криле на противника, вкараха близо два пъти повече от тройката от това, което вкарват през сезона и нормално щяхме да си изпуснем мача. Ние го бяхме изпуснали, обаче те решиха да ни върнат подарък накрая – и в редовното време, и в продължението, направиха грешки, които ни дадоха възможност пък ние да вкараме лесни точки и да вземем някаква преднина.

Да, очертаваме се плейофни съперници, горе-долу така се очертава, но има още доста мачове и не се знае. Зависи как ние ще играем, нашите противници – също, може и да се получат размествания. Няма значение какво си показал до момента, в плейофите е важно да си здрав, да си водил до това време добър тренировъчен процес, защото е трудно не само в мача, виждате, че имаме по-къса ротация и важни играчи ги няма, за мен е проблем също и тренировъчния процес”, сподели Минчев.

Последвайте каналите ни в: