Брони Джеймс, син на легендарния играч от Националната баскетболна асоциация ЛеБрон Джеймс, обяви, че ще участва в Драфта на НБА през тази година, като същевременно запазва колежанските си права, по-малко от година след претърпян сърдечен арест.

19-годишният гард претърпя инцидента по време на тренировка с отбора на Университета на Южна Калифорния (USC). Той беше хоспитализиран и настанен в интензивно отделение, преди да бъде изписан три дни по-късно. Брони Джеймс получи зелена светлина да се присъедини отново към тима си четири месеца по-късно.

"Имах година на възходи и спадове, но всичко това допринесе за развитието ми като мъж, студент и спортист", каза Брони в публикация в профила си в социалната мрежа Инстаграм и добави: "Взех решение да се включа в Драфта на НБА.

"Неговият баща ЛеБрон Джеймс, който играе за Лос Анджелис Лейкърс и е смятан за един от най-великите баскетболисти на всички времена, преди време заяви интерес един ден да играе заедно със сина си в НБА. 39-годишният състезател е четирикратен шампион в НБА, а през миналия месец стана първият играч в лигата, отбелязал 40 000 точки в кариерата си.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages