Спортинг (Лисабон) е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на Португалия. "Лъвовете" се добраха до битката за трофея, след като направиха реми 2:2 в реванша от 1/2-финала срещу вечния си враг Бенфика. "Зелено-белите" бяха спечелили първия мач на свой терен с 2:1 и така с общ резултат 4:3 продължават напред. Днешната среща бе истински трилър, като гостите на "Луш" на два пъти повеждаха в резултата, а домакините на два пъти изравняваха, но така и не успяха да направят толкова нужния им пълен обрат и трябваше да се примирят с отпадането си.

Спортинг пръв откри резултата в 47-ата минута с прекрасен изстрел на Мортен Хюмланд от движение от границата на наказателното поле.

Николас Отаменди обаче възстанови равенството в 52-рата минута с глава след центриране отдясно на Давид Нерес.

Гостите отново излязоха напред в резултата в 55-ата минута. Удар на Жени Катамо бе спасен от вратаря, а Паулиньо бе на правилната позиция, за да довкара топката в мрежата за 1:2.

Бенфика обаче за втори път успя да изравни в 64-тата минута, когато Александър Ба прати топката остро във вратарското поле, тя стигна до Рафа Силва на далечната греда, а за него остана само да я чукне във вратата за 2:2.

В крайна сметка обаче Спортинг се добра до финала и вече чака да научи името на съперника си в битката за трофея. Той ще бъде определен в другия полуфинал между Витория (Гимараеш) и Порто в сряда. Там първият двубой на "До Драгао" завърши 0:0 и предстои непредсказуем реванш.

Последвайте каналите ни в: