Тази вечер ще се изиграят пет срещи от 31-вия кръг на английските Премиър лийг. Изходът от мачовете засяга развитието на класирането, както в горната, така и в долната половина на таблицата.

Преди първия съдийски сигнал по всички терени след битката за титлата, най-интересно изглежда положението около борбата за европейските квоти. Астън Вила и Тотнъм продължават гонитбата за четвъртото място, а междувременно отборите от 6-о до 13-то място са разделени от само 10 точки.

Също и тимовете в дъното имат още много работа преди да сложат край на битката за оцеляване, която по всичко личи, че се води до последния ден от кампанията.

Старт на програмата за вечерта дават два съперника, които имат съвсем различни амбиции. Това са отборите на Нотингам Форест и Фулъм, като играчите от града на Робин Худ са над чертата само благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо първия в “опасната зона” - Лутън. Тя обаче е съвсем малка и при загуба с повече от три гола Форест може и да се озове при тройката на дъното. “Котиджърс” от своя страна се намират в “златната среда”, но при евентуален добър рейд в края на кампанията, биха могли да атакуват местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващата година.

По същото време Нюкасъл приема Евертън. “Свраките” тъкмо набраха скорост и се върнаха в битката за европейски излаз, докато “карамелите” правят пореден посредствен сезон, гравитирайки около зоната на изпадащите, като в момента се намират на само три точки от нея.

Кристъл Палас също е сред отборите, които преживяха трудна есен и в момента вървят уверено към завръщане на самочувствието си. Въпреки това все още не са се откъснали достатъчно от дъното на класирането и една победа срещу стабилно представящия се напоследък Брентфорд ще бъде добре дошла.

Отборът на Бърнли като че ли вече е с единия крак в Чемпиъншип макар колебливото представяне на преките конкуренти за оцеляване да ги оставят все още в битката. Сега успех срещу тима на Уулвърхамптън ше ги доближи до спасителния бряг.

Последно за вечерта започва лондонското дерби между Уест Хам и Тотнъм. “Чуковете” имат много сериозни шансове за още едно европейско участие през следващия сезон след последните две много силни кампании в турнирите на “стария  континент”. “Шпорите” пък ще гонят на всяка цена победа с минимум два гола, за да изместят Астън Вила от четвъртото място.

Последвайте каналите ни в: