Юношеският отбор на Лудвигсбург, в който се състезават братята Станислав и Даниел Хинкови, започна с поражение участието си в Младежката Шампионска лига по баскетбол. Германският тим допусна обрат срещу чешкия Опава с 55:60 в първия си мач в надпреварата, която се провежда от днес до неделя в Дебрецен.

View this post on Instagram

A post shared by Defence Sports Agency (@defence.sports)

Отлично представяне за Лудвигсбург направи Станислав Хинков, който се превърна в най-резултатен за отбора си със 17 точки, 3 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 31 минути на паркета. При стрелбата 18-годишният гард бе 7/16 от игра, включително 3/10 от тройката, като завърши двубоя с коефициент от 14.

Неговият брат - 16-годишният Даниел, пък впечатли с 11 борби, към които добави още 4 точки и 1 асистенция за 28 минути на паркета.

Лудвигсбург имаше инициативата през първото полувреме, след края на което водеше с 32:24, но не успя да запази доброто си ниво през вторите 20 минути. Опава се доближи на само три точки преди началото на последната част, като в началото на заключителната четвърт достигна до обрата и затвори мача в своя полза.

Така в група “C” Опава излиза на първото място с баланс от 1-0, докато Лудвигсбург е втори с 0-1. Третият отбор в тази група е турският Тофаш, който утре ще се изправи срещу чехите. В четвъртък от 14:30 пък Лудвигсбург също ще излезе срещу турския състав.

Към полуфиналите продължават победителите в четирите групи, като сред останалите отбори са тези на Тенерифе, Ритас Вилнюс, АЕК Атина0 Галатасарай и Олденбург.

Последвайте каналите ни в: