За трети път през настоящия сезон лидерът на ЦСКА Георги Боянов печели символичното отличие за най-полезен играч на кръга на Sportal.bg в Националната баскетболна лига. След като крилото бе MVP на седмия и на десетия кръг, сега той е над всички и в 27-ия рунд от първенството. В него Боянов изведе "армейците" към победа с 99:91 над бившия си отбор - Черно море Тича.

Срещу "моряците" националът записа ново най-добро постижение за точки в един мач, след като наниза 33 точки в коша на Черно морец. Към тях той добави още 11 борби, 5 асистенции и 1 открадната топка, за да завърши срещата с коефициент на полезно действие от 39. При стрелбата Боянов бе 14/27 от игра, както и 4/5 от наказателната линия.

Така за първи път от началото на сезона Ловеча прескача границата от 30 точки в един мач, като до този момент върховото му постижение беше 27 срещу Балкан през декември. Той обаче не успя да постави нов личен рекорд за коефициент, тъй като в споменатия мач с ботевградчани крилото записа коефициент от 41. През настоящия сезон Боянов записва средно по 18.6 точки, 8.2 борби, 2.2 асистенции и 2.0 откраднати топки при 64% стрелба от зоната за две точки.

Последвайте каналите ни в: