Халфът на Уест Хам Калвин Филипс се нуждае от подкрепа и клубът ще му окаже съдействие изцяло, каза мениджърът Дейвид Мойс, докато английският национал продължава да опитва да се върне във форма.

28-годишният футболист имаше труден период в Манчестър Сити, след като премина от Лийдс за сумата от 45 милиона британския лири през 2022-а, като направи само шест мача като титуляр за 18 месеца, а през януари се присъедини към Уест Хам под наем до края на сезона.

Филипс, който има още четири години от договора си със Сити, беше заснет от камера в събота да показва неприличен жест към привърженик, който го критикува за представянето му при загубата на Уест Хам с 3:4 от Нюкасъл във Висшата лига. Той направи спорна дузпа само минути след влизането си на терена, което доведе до обрата и успеха за Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк".

"Калвин е човешко същество и това, от което се нуждае, е подкрепа и хора, които да му помагат, което и ще направим. Нуждаем се от нашите привърженици, за да дадат на всички футболисти подкрепата, от която се нуждаят. Той е наистина добър играч и аз вярвам, че можем все пак да направим нещо във времето, което имаме с него тук", каза Мойс пред медиите.

Уест Хам, седми в класирането на Висшата лига осем мача преди края на сезона, ще бъде домакин на Тотнъм във вторник.

Последвайте каналите ни в: