Лече изпусна да победи Рома в двубой от 30-ия кръг на Серия „А“, в който домакините надиграха столичани и отправиха 27 удара към вратата им, един от които срещна и гредата, но така и не успяха да стигнат до гол и този двубой завърши при нулево равенство. Тимът на Даниеле Де Роси също имаше своите шансове, като изстрел на Анхелиньо срещна страничния стълб, а Ауар направи голям пропуск, но като цяло „вълците“ не играха добре в този двубой и трябва да са щастливи от точката. След този резултат Рома вече е на пет пункта зад Болоня и има аванс само от две точки пред Аталанта в битката за петото място, като бергамаските са и с мач по-малко.

Домакините изненадващо доминираха сериозно през първото полувреме, но не успяха да материализират положенията, до които стигнаха. Играчите на Лече отправиха цели 16 удара преди почивката, четири от които точни, но така и не поразиха вратата на Швилар. Пиколи и Гало стреляха от границата на наказателното поле в ситуации, в които можеха да търсят и друго продължение, но ударите им преминаваха встрани от целта. В 33-тата минута и Швилар се намеси добре, след като спаси опасен изстрел на Доргу. Последва нов пропуск на Пиколи, който този път стреля над вратата. След толкова много положения за домакините Рома можеше да поведе в края на първата част. В 44-тата минута Залевски се разтегна максимално да засече на далечната греда центриране на Балданци, но не успя да насочи топката във вратата. В добавеното време пък удар на Анхелиньо срещна гредата.

В 55-ата минута „вълците“ претендираха за дузпа за евентуално нарушение на Фалконе и Блин срещу Зелевски след центриране от корнер. Ситуацията бе разгледана от ВАР, но нарушение нямаше.

В 68-ата минута домакините пропуснаха поредната чиста ситуация, след като се оказаха с числено предимство в наказателното поле на Рома – четирима срещу трима. Кръстович поднесе топката на Доргу, който от 11 метра само трябваше да уцели вратата, но стреля встрани.

Веднага след това и Рома стигна до две много добри възможности. Първо Лукаку стреля с глава встрани, а след това Фалконе направи страхотно спасяване, избивайки удар от чиста позиция на Ауар, който бе изведен само срещу вратаря. В 85-ата минута и Швилар се отличи със страхотна намеса, избивайки с върха на пръстите силен удар на Банда от границата на наказателното поле. При последвалия корнер топката стигна до Сансоне, който бе оставен непокрит на далечната греда, но неговият удар премина над вратата.

В добавеното време шут на Один срещна напречната греда.

Последвайте каналите ни в: