Манчестър Сити и Арсенал завършиха при 0:0 в последното дерби между замесените в борбата за първото място във Висшата лига. Ливърпул се възползва от ремито и след 2:1 над Брайтън излезе еднолично на върха, с което взе преднина преди финалния спринт. Развоят на събитията в битката за титлата в английския елит беше водеща тема и в поредното издание на “Контра”.

В студиото журналистите Васил Сумрачки, Красимир Гълъбов и Радослав Стойков анализираха видяното на “Етихад” и “Анфийлд” и коментираха шансовете на трите отбора до края.

Неочакван донякъде развой имаше на дербито в Бундеслигата между Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), където гостите се наложиха с 2:0. И без това обаче баварците вече нямат почти никакви шансове за защита на титлата си, тъй като Байер (Леверкузен) продължава да печели. Грандът от “Алианц Арена” обаче има за какво да играе още в Шампионската лига и е интересно да видим дали Томас Тухел ще успее да се справи с проблемите за решаващите мачове в турнира.

В Испания всичко за Реал Мадрид върви по план. Тимът се наложи с 2:0 над Атлетик Билбао при завръщането на Джуд Белингам, но не англичанинът беше човекът, който компенсира за отсъствието на наказания Винисиус Жуниор. Тази задача свърши сънародникът му Родриго, който с два гола напомни, че неслучайно е част от “кралете”.

Последвайте каналите ни в: