Отборите на Ал Ахли и Ал Итихад се изправят един срещу друг в голямото дерби от 26-ия кръг на Професионалната футболна лига на Саудитска Арабия. Двубоят е от изключително значение и за двата състава, които нямат никакъв шанс за шампионската титла, но пък водят здрава битка за третото място в крайното подреждане. То е много важно, тъй като ще уреди участие в следващото издание на Азиатската Шампионска лига. Подобна квота изглежда повече от задължителна за колосите, които през лятото инвестираха огромна сума пари за привличането на цяло съзвездие от популярни футболисти.

Към момента Ал Ахли заема гореспоменатото трето място, но преднината им спрямо „жълто-черните“ е само две точки. Не може да се каже обаче, че тимът от Джеда се намира в добра форма, тъй като има само две победи в последните си шест шампионатни срещи. В последния кръг селекцията на Матиас Ясле стигна само до 2:2 при гостуването си на Ал Етифак.

Точката беше подсигурена едва две минути преди края на редовното време, когато се разписа Ал Амар. Ал Ахли няма проблеми с контузени или наказани състезатели, като ще може да разчита на своите топ играчи.

В защитата на тима се подвизава турският национал Мерих Демирал, а в атака действат Рияд Марез, Алан Сен-Максимен и Роберто Фирмино. Към тази звездна група трябва да отбележим и завръщането на Франк Кесие.

Един от местните играчи на домакините обаче прави силно впечатление. Това е централният нападател Фирас Ал Бурайкан, който има 9 гола и 5 асистенции от началото на първенството.

Ал Итихад също изпитва разочарованието през този сезон. „Жълто-черните“ вече и на практика нямат шанс да защитят титлата си от изминалата кампания, а сега дори са заплашени да пропуснат и най-престижния международен турнир на Азия. Това изобщо не кореспондира са направените инвестиции през лятото, когато в тима пристигна не кой да е, а кавалерът на „Златната топка“ – Карим Бензема.

Именно френската звезда създаваше доста проблеми на клуба, като в един момент дори е се знаеше дали ще продължи да играе в редиците на Ал Итихад заради неразбирателство с феновете и шефовете на отбора. Карим не се бе появявал на терена през почти целия месец март, като завръщането му бе белязано с победата над Ал Файха с 3:1. В този мач обаче той отново си навлече хорското неодобрение, пропускайки поредна дузпа „жълто-черния“ екип.

Марсело Гаярдо обаче има достатъчно други класни играчи, които да поемат диригентската палка от Бензема. Това са Луиз Фелипе, Жота, Нголо Канте и Абдерразах Хамдала.

определя Ал Ахли за фаворит в срещата, като коефициентът за успех на домакините е 2.10 срещу 3.25 в полза на гостите от Ал Итихад. Потенциално равенство на „Кинг Абдула Спортс Сити“ в Джеда, се оценява на 3.60.предлага интересни коефициенти за отделни пазари на това събитие. Сред тях са опциите: Хендикап – Ал Ахли Джеда (0:1) на 3.70, равенство (0:1) на 4.10, Ал Итихад (0:1) на 1.70, брой корнери – Над 10.5 със ставка 2.25 и Под 10.5 на 1.53. Също така Да отбележи по всяко време: Фирас Ал Бурайкан на 2.40 или Карим Бензема на 2.45.

18+ Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на:  и на