Ръководството на Спартак Пловдив използва една от клубните страници във Фейсбук, за да излезе с обръщение към своите привърженици. Повод за реакцията е шампионатният двубой срещу Левски (Карлово), който бе спечелен с 2:1 след с дузпа в добавеното време на мача.

Декларацията не е подписана официално, но в нея се защитават "ръководството и момчетата на ПФК Спартак". В същата страница и друг път са били публикувани подобни позиции от името на спортно-техническия щаб на клуба. Днешната декларация идва и след позицията на ръководството на Левски (Карлово), което остро разкритикува съдийските отсъждания във въпросния мач. 

Sportal.bg публикува обръщението към "синьо-белите" привърженици:

Уважаеми привърженици на ПФК Спартак ПД!

Изчакахме 2 дни и се наслушахме на всякакви коментари, относно изминалия мач с отбора на Левски (Карлово) и няма как да останем безучастни и няма как да позволим да се отправят незаслужени обвинения към нашия любим отбор Спартак Пд!

Наясно сме, че срещу Спартак Пд всеки иска да се доказва и показва, но не по тоя начин с думите "купуване" на съдии и "уреждане" на мачове! От началото на пролетния полусезон ставаме свидетели до момента, че всеки съперник има претенции, било то към съдии или към спортно-техническото ръководство на ПФК Спартак Пд. Наясно сме, че по този начин искат да станат известни и да се говори за тях, но няма как да позволим да станат нещата на гърба на Спартак Пд!!!

По отношение на последния ни мач в Кралово, изникват и няколко въпроса:

Имаше ли червен картон за нарушение срещу Цончев? Удар в гърдите с бутони!!?

Бяха ли спестени два жълти картона между 70-80 мин., които бяха втори поред за съответните състезатели?!

Имаше ли дузпа първото полувреме за игра с ръка на стената на Левски Карлово?

Благодарим на хората от Карлово, които показаха и (признаха) дузпата в наша полза!

Последно, защо Карлово не качват снимания мач!!?

Има и други въпроси.

На кой мач на Спартак съдията е бил удрян и целен?

Въпреки явните грешки и атаки срещу нашия клуб, ние продължваме борбата и преследваме крайната цел!

Уважаваме всеки съперник и спортменството, но няма да позволим по никакъв начин, да се отправят незаслужени обвинения и нападки срещу ръководството и момчетата на ПФК Спартак Пд!

Само Спартак!

Последвайте каналите ни в: