Аугсбург и Кьолн завършиха 1:1 в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Арне Майер откри за домакините (18’), но Дейви Зелке изравни за “козлите” в 33-ата минута. Аугсбург игра по-добре, но не успя да реализира положенията си.

По този начин тимът на Йес Торуп прекъсна серията си от четири поредни победи, като си върна седмата позиция в класирането. Кьолн пък продължава да е на предпоследното място в таблицата, като има   седем последователни мача без победа и само един успех в последните си 13 срещи.

Аугсбург заигра по-добре да поведе в 18-ата минута. След изпълнение на тъч отдясно Филип Титц комбинира с Варгас, той пък подаде на Арне Майер, а последният с хубав удар с левия крак откри резултата. В 33-тата минута обаче Кьолн изравни. Флориан Кайнц изведе отлично Саргис Адамян сам срещу вратаря на АугсбургФин Дамен, а арменецът напредна и подаде към Дейви Зелке, който с лекота реализира - 1:1. Три минути след това Аугсбург отново можеше да поведе, когато след центриране от корнер на Арне Майер Кристиян Якич стреля с глава, но стражът на “козлите” Марвин Швебе успя да избие. В последните секунди на първото полувреме отново хърватинът пробва опасен далечен изстрел, но вратарят на Кьолн пак отрази.

⏹️ Wir bleiben weiter ungeschlagen: Remis gegen Köln 🤝 Ein Punkt zu Ostern! #FCAKOE

➡️ Wer war Euer #ManOfTheMatch? Abstimmen und Trikot gewinnen: https://t.co/KQKCF1luME pic.twitter.com/VZFRv5nxjq

— FC Augsburg (@FCAugsburg) March 31, 2024

През втората част опасните положения далеч не бяха толкова много. Аугсбург натискаше, но с изключение на няколко разбърквания след корнери и блокирани удара, тимът се затрудняваше да създава ситуации. Кьолн пък отговори след час игра  с няколко опасни шута, като първо Саргис Адамян стреля отдалеч, но в ръцете на Дамен. Малко след това отново арменецът пробва изстрел, но той бе блокиран, а минута по-късно удар от дистанция на Ян Тилман не бе никак далеч от целта.

В 70-ата минута пък дойде най-чистото положение за Аугсбург през втората част. След опасна атака отдясно Фредрик Янсен подаде към влезлия като резерва Дион Дрена Бельо, който отигра с пета, но Ян Тилман самопожертвователно изчисти и спаси сигурния гол. Последваха още силни минути за домакините, но удари на Варгас, Джефри Хаулеу и Бельо бяха блокирани. Три минути преди края на редовното време именно швейцарецът Варгас от непосредствена близост стреля от въздуха, но Швебе пак спаси.

Последвайте каналите ни в: