Вчера в Карлово, местния Левски загуби с 1:2 от Спартак (Пловдив). Срещата е от 26-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Победното попадение за гостите падна в 93-ата минута след дузпа. Именно отсъждането на 11-метровия наказателен удар нажежи до „червено“ страстите в и без това напрегнатия двубой. Феновете на домакините останаха на стадиона след мача, изразявайки недоволството си от работата на реферите. Стефан Стефанов, изпълнителен директор на Левски (Карлово) изрази позицията на клуба пред Sportal.bg.

„През целия мач съдията Петър Аспарухов от Бургас оказа тотална подкрепа за отбора на Спартак (Пловдив). Вдигна седем жълти картона на нашите футболисти, включително и на пом.треньора. Всяко съприкосновение отсъждаше в тяхна полза. Някои от фауловете, които свиреше, учудиха дори и противника. Върхът беше дузпата в 93-ата минута. На записа ясно се вижда, че такава няма. Но да приемем, че е имало нарушение. Защо съдията не вдигна картон на нашия футболист, който е извършил фаула? В клуба ни не коментираме съдийството. От началото на пролетния полусезон, Левски (Карлово) изигра три срещи като домакин и четири като гост. И трите пъти бяхме ощетени от съдиите в Карлово. При гостуванията ни, съдийството беше на много добро ниво – постигнахме добри и лоши резултати. Вече проведох разговори с Огнян Златков, председател на Зонален съвет на БФС – Пловдив, в които го запознах с нашата позиция. Няма да допуснем повече гавра с Левски (Карлово). Не искаме подкрепа, а феърплей и за двата отбора. Нашите футболисти излизат на терена за да изпитат удоволствие от играта и да забавляват феновете. Нямаме цел „успех на всяка цена“.

Обидно е за нас, това което се случи. В Карлово създаваме най-добрите условия за спокойно провеждане на футболни срещи в цялата група. Признават го и съперниците, когато ни гостуват.

Последният пример за усилията ни в тази посока е от вчерашния двубой. От скамейката на Спартак имаше негативно държание. Там имаше хора, които нямат право по правилник да са на тези места. От нашата скамейка се подадоха на провокациите, но бързо ги спряхме. След края на мача беше взривоопасно – феновете искаха да линчуват съдията. Охраната ни обаче си свърши работата, не допуснахме ексцесии.

Подчертавам твърдо, че нямаме нищо против Спартак (Пловдив). Наблюдавал и съм се радвал на успехите на шампионския им отбор от преди десетилетия. Настоящият отбор няма нищо общо с онзи знаменит тим. Дано да се доближи до него. Пожелавам им да спечелят първото място в Югоизточната Трета лига, но с честна и спортсменска игра. Преди казах, че през настоящата пролет домакинстваме на отборите от челната четворка. Вече победихме Гигант (Съединение). Направихме каквото можахме срещу Спартак (Пловдив). Със същите амбиции и нагласи ще излезем срещу Несебър и Саяна (Хасково). Нека спора да се разреши на терена, чрез футболните умения на състезателите“.

Последвайте каналите ни в: