Ливърпул приема Брайтън в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на “Анфийлд” започва в 16:00 часа, а след неговия край е дербито между другите два кандидата за титлата - Манчестър Сити и Арсенал.

В последната си среща преди паузата тимът на Юрген Клоп отстъпи с 3:4 на Манчестър Юнайтед за ФА Къп и сега е амбициран за реванш пред привържениците си.

Сега мениджърът на Ливърпул е направил само една промяна в стартовите 11 от “Олд Трафорд” - Конър Брадли вместо лекувалия контузия Андрю Робъртсън. Салах, Луис Диас и Дарвин Нунес са в атака, а Ибрахима Конате е на пейката.

Team news is IN! 📋

This is how the Reds line up to take on Brighton ✊ #LIVBHA

— Liverpool FC (@LFC) March 31, 2024

Интересно е, че мениджърът на домакините все още няма успех над треньора на Брайтън Роберто де Дзерби. Отделно последният успех на Ливърпул над “чайките” на “Анфийлд” е от 2019 година.

След като Чаби Алонсо избра да остане в Байер (Леверкузен), точно Де Дзерби е един от най-сериозните кандидати за наследник на Клоп начело на “червените”. Този сезон обаче неговият Брайтън не е толкова убедителен и преди този мач е на девето място.

TEAM NEWS! 🚨 Here's our starting XI to take on Liverpool at Anfield. 👀📝

📲 https://t.co/S3j1TIedJv // #BHAFC 🔵⚪️ pic.twitter.com/48I83XbrJL

— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC) March 31, 2024

Съставите:

ЛИВЪРПУЛ: Келъхър, Брадли, Куанса, Ван Дайк, Гомес, Ендо, Собослай, Мак Алистър, Салах, Диас, Нунес

БРАЙТЪН: Вербруген, Лампти, Ван Хеке, Дънк, Велтман, Балеба, Грос, Адингра, Модер, Еступинан, Уелбек

Последвайте каналите ни в: