Челси изигра нов слаб мач и не успя да спечели домакинството си на Бърнли, въпреки че игра цяло второ полувреме с човек повече. Мачът на "Стамфорд Бридж" oт 30-ия кръг на Висшата лига завърши 2:2.

Коул Палмър откри от дузпа в края на първото полувреме и даде преднина на "сините", като Лоренц Асиньон получи втори жълт картон при ситуацията, а мениджърът Венсан Компани също бе изгонен, след като изрази бурно недоволството си от съдийското решение. 

В началото на втората част Бърнли изравни чрез Джош Кълън, а в 78-ата Коул Палмър отново даде преднина на Челси - 2:1.

В 88-ата Дара О`Шей попари "сините" от Лондон и донесе точката на предпоследния в класирането.

Мачът на "Стамфорд Бридж" завърши с нова порция освирквания по адрес на мениджъра Маурисио Почетино и футболистите му.

След поредната издънка Челси остава на 11-ото място с 40 точки, докато Бърнли е на 19-ата позиция с 18 т.

В същото време Тотнъм спечели с 2:1 срещу Лутън. Възпитаниците на Анге Постекоглу бяха сериозно затруднени от един от тимовете под чертата, но все пак домакините стигнаха до успеха. Той дойде след обрат през второто полувреме - в 51-ата минута Иса Каборе си отбеляза автогол, а в 86-ата Хюн-Мин Сон бе точен за крайното 2:1. 

Таит Чонг бе дал преднина на гостите още в третата минута. 

По този начин Тотнъм успя да се върне към победите след тежкото поражение срещу Фулъм (0:3) и се изкачи в четворката поне за малко, тъй като се изравни по точки с Астън Вила - по 56. Лондончани обаче са пред бирмингамци, тъй като имат повече отбелязани голове. Лутън пък се завърна в опасната зона и вече е 18-и с 22 т.