Манчестър Сити може да успее отново да триумфира на много фронтове и да повиши увереността си с победа над съперника за титлата Арсенал в сблъсъкa от Премиър лийг в неделя, убеден е полузащитникът на шампионите Родриго Ернандес. Точка разделя първите три отбора след 28 мача, като “артилеристите” и Ливърпул са с 64 пункта, а “гражданите” са на трето място с 63.

Запитан както очаква от дербито срещу Арсенал, Родри отговори: "Не казвам, че ще бъде решаващо за титлата, но ще бъде много важно за нашето самочувствие и трябва да покажем, че отново сме готови. Не само този мач е като финал, а всички от сега до края на сезона. Все още се борим за три трофея, но всеки мач, който загубим, на практика може да ни остави извън надпреварата. Наистина това е нивото, което тази лига изисква от вас, да достигнете между 90 и 100 точки, за да можете да триумфирате. Така че трябва да спечелим почти всеки мач и това започва с двубоя срещу тима на Арсенал, който в момента е лидер в първенството.

Rodri: “Our objective is basically this: if we were able to show that we could win everything we won last season, then why can’t we do it again?” pic.twitter.com/eqsqAcw8cc

— City Report (@cityreport_) March 29, 2024

Освен участие в борбата за титлата във Висшата лига, Сити достигна до четвъртфиналите на Шампионската лига и до полуфиналите на ФА Къп. Испанският национал няма притеснения да обсъжда амбициите на клуба да повтори историческия требъл от миналия сезон. "Нашата цел е основно да покажем, че можем да спечелим всичко, което взехме миналия сезон. Защо да не го направим отново? Разбира се, невероятно е трудно да се постигне, в света на футбола е много сложно, но ние ще вървим към това стъпка по стъпка", добави той.

Последвайте каналите ни в: