Кубрат Пулев (30-3) се изказа ласкаво за своя съперник Игор Шевдуцкий (12-1). Двамата ще премерят сили утре вечер (30.03) в “Арена София”, а по-рано днес преминаха през официалното претегляне. 

“Той е подобен на Мануел Чар. Сходен стил. Разучихме го. Рингът ще покаже. Не разчита само на единичен удар. Умее да засреща и да комбинира. Опасен противник е”, заяви бившият претендент за световна титла, след като слезе от везната в "Мол България.

Украинецът се оказа с почти 18 килограма по-тежък от Кобрата, но българинът е на мнение, че това може и да бъде в плюс за него, ако играе с подходяща стратегия. 

“Не са малко, но за мен винаги е важно кой какво може и използва. Има си и плюсове и минуси. Това, че съм по-лек, ако го използвам правилно, може да бъде плюс. Ако не го използвам правилно, може да бъде минус. И той така. Въпрос на стратегия, подготовка, качества”

Припомняме, че Шевадуцкий прие битката с Пулев само с една седмица предизвестие, тъй като Мануел Чар претърпя контузия и отпадна от двубоя в родната столица. Кобрата споделя, че тази рокада не е повлияла на менталната му нагласа.

“В момента съм спокоен и се надявам да съм максимално концентриран за мача и да се подготвя чисто психически. Публиката тук е много емоционална и това може и да бъде нож с две остриета”

Вижте цялото изказване на Пулев тук. Битките на братя Пулеви ще бъдат излъчвани на живо в ефира на bTV.

Последвайте каналите ни в: