Областният съвет на БФС извади отбора на Пирдоп от първенството в Областна футболна група София изток, предава botevgrag.news. Източникът посочва, че причината е три неявявания на състава, последното от които е било в последния кръг срещу Ракитин Трудовец.

Освен на този мач пирдопци не са се явили и на мачовете им с втория отбор на Ботев (Ихтиман) и Левски Долна баня. Те имаха и една отложена среща с Костенец, за която вече е присъден служебен резултат.

Самият отбор на ФК Пирдоп не е съобщил за подобно нещо към този момент, но източникът цитира решението на ЗС на БФС София

На основание чл. 24, ал. 2, т. в: Поради трето неявяване по неуважителни причини се налага дисциплинарно наказание преместване на отбора на Пирдоп в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година.

На основание чл. 24, ал. 11, т. б: резултатите на отбора на Пирдоп се запазват, а за следващите му срещи се присъжда служебна загуба при резултат 3:0 в полза на отборите, с които следва да играе по програма.

Интересен факт е, че именно ФК Пирдоп издигна кандидатурата на Георги Захариев за президент на БФС по време на извънредния конгрес на родната централа на 15.3.2024 г. Захариев бе издигнат от същия клуб на предходния конгрес на 12.10.2021 г.

Последвайте каналите ни в: