Футболен клуб Елит (София) излезе с позиция по повод инцидентите в двубоя срещу тима на Витоша 13. Срещата, играна в събота завърши със спречкване между двата отбора.

Публикуваме позицията на клуба без редакторска намеса:

"Във връзка с появилата се информация за изминалия мач между отборите на Елит София и Витоша 13, родени през 2009г. сме длъжни да споменем няколко факти, относно изнесената информация от колегата Мартин Герговски.

Прочетохме внимателно изявлението от страна на колегата,което намираме за едностранно изнесена информация и недоизказани факти. Относно самата среща сме напълно съгласни с неговото мнение, че имаше заряд провокиран от самите деца и предистория в самия сблъсък.

От страна на треньорски ръководства не е имало провокации в нито един момент, което може да бъде проверено в протоколите за мача.

Далеч не такова беше поведението по трибуните, като на два пъти бе осуетено сбиване между родителите на двата отбора, неимоверно довело до напрежение сред децата. Мачът бе загубен в самия край на срещата за нашия отбор, но в нито един момент това не е водело до напрежение, а дори обратното.

Джентълменски признаваме, че към момента отбора на Витоша се намира в по-добро състояние, което е видно и в класирането. Веднага след срещата очаквайки провокации, които назряваха на терена призовахме всички деца да се съберат на центъра с оглед избягване на излишни ситуации. Горе написаното е видно от видеозаписите и наставленията към децата от школата на Елит.

Веднага след края на срещата ситуацията завари наш футболист пред противниковата скамейка заобиколен и обиждан от противникови състезатели. Последва избутване от нашия състезател към техен след което ситуацията приключва.

Следва спринт от колегата към нашия състезател, ""педагогическо"" хващане през шията и завъртане на детето с репликата " да видим кого ще биеш сега". По никакъв начин не оправдаваме последвалите действия и приемаме вината си за тях, като предоставените записи са от наша страна без редакторска намеса към комисията на БФС.

Веднага след като приключване на ситуацията навлезнаха родители, които нанесоха побой на човек, който беше вътре и разтърваваше следващи действия. Отговора беше "това е меле и не знаем кой, кой е". Явно не знаейки, че момчетата в синьо са на по 14 години, опитаха саморазправа и с тях, което е видимо от видеоматериала.

Нашата школа е на над 18 години и не е участвала в конфликти, още по-малко провокирайки насилие. Ние поднасяме нашите извинения най-вече към децата, защото сме длъжни към тях. Остро осъждаме агресията, но и не приемаме наши деца да бъдат душени или малтретирани от родителски тела!"