Байерн има изненадващ вариант за нов треньор при неуспех с желания Шаби Алонсо, който води лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен.

Според “Кикер” това е селекционерът на Австрия и бивш треньор на Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг - Ралф Рангник. 65-годишният специалист се справя доста добре начело на австрийците и класира тима за Евро 2024, като с това е привлякъл вниманието на баварския гранд.

"Ще бъде много трудно, да не кажа вероятно невъзможно. Със сигурност мога да си представя, че той ще остане в Леверкузен. Tъй като го опознах, той би бил по-склонен да продължи, защото не би искал да изостави клуба си сега. Ако имаше още две-три години успехи преди това, вероятно щеше да е по-лесно да го измъкнем оттам", заяви почетният президент на баварците Ули Хоьнес за вероятността да бъде привлечен Шаби Алонсо.

Рангник и друг спортен директор на Байерн - Кристоф Фройнд, се познават доста добре от съвместния им престой в РБ Залцбург, където сегашният австрийски селекционер бе директор. Все още обаче не е ясно дали Рангник ще бъде на разположение за работа след Евро 2024. Той има договор с Австрия до края на годината, но ще има и опция да продължи контракта си с още две години. Той има сериозен опит в Бундеслигата, където е водил Щутгарт, Хановер, Шалке 04,  Хофенхайм и вече споменатия РБ Лайпциг.

С треньорския пост в Байерн се свързва и мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби, а засега изключени като варианти са Антонио Конте, Жозе Моуриньо, Зинедин Зидан и Юлиан Нагелсман.