Двукратният европейски шампион по бокс за мъже Даниел Асенов ще дебютира в професионалния бокс на предстоящата галавечер в „Арена София“ на 30-и март, събота. Негов съперник е сърбинът Милан Савич, който заменя оригиналния противник Кристиян Йованович. Двубоят е планиран за четири рунда.

„От доста време ми се върти в главата. Сега беше моментът. Планът е тази година да направя 3-4 мача. Искам да благодаря и на президента на федерацията Красимир Инински за съветите и подкрепата. Допитах се до него преди да взема решение за професионалния бокс. Той ми каза неговото мнение и отбеляза доста полезни неща”, разказа за Спортната джунгла 26-годишният талант, познат като Тайсъна от Кукорево.

Двукратният участник на олимпийски игри ще работи с треньора Стоимен Димитров. Той ще продължи да се готви и със своите колеги от националния отбор под наставленията на Жоел Арате, както и в боксов клуб „Локомотив“ (Сф).

„Мога да победя с лекота, но зависи как ще започне мачът – добави Асенов. – Доста време не съм се бил. Последното ми участие беше на олимпийската квалификация през лятото. Ще има напрежение. Дано всичко се развие по план.“

„Колкото и да тренираш и да се раздаваш, на голям форум най-важната е съдийската оценка – разкри Тайсъна от Кукорево. – Когато отидеш в битка за медалите, ти казват – гледай си работата, въпреки че изглеждаш по-добре на ринга. Уморих се от това. Разочаровах се. Трудът се обезценява. Непрекъснато трупаш контузии. Дори и ние, по-младите, се амортизираме от този режим. На световното първенство срещу узбека бях в най-добрата си форма. Мислех, че имах сили да стана шампион. И ме спряха съдиите. В профибокса има повече рундове. Всичко, което съм изградил, ще мога да го приложа.“

Даниел Асенов планира да се боксира в категория суперпетел – до 55 кг.

Последвайте каналите ни в: