Световният шампион на Германия от 2014 година Мирослав Клозе напомни, че е спрял да играе футбол, защото вече не го е разпознавал. Още през миналата есен той сподели неодобрението си на новите порядки сред подрастващите.

"Младите играчи днес мислят за други неща. Като дете аз мислех само за тренировките и да стана някой в този спорт, който винаги съм обичал. В Лацио и националния отбор, след всяка тренировка, правех всичко, за да се възстановя и да избегна контузии, но младите систематично отказваха. Когато ме виждаха да събирам топките след тренировка, ме питаха кой ми е казал да го направя. В този моменти си помислих как може някой 20-годишен да не може да помогне на 60-годишен работник", коментира сега Клозе, цитиран от LHS TV.

"Те се интересуват повече от това дали бутонките им си отиват с чорапите. Точно затова спрях. Футболът, който познавах, вече не съществува. Днешните млади футболисти мислят първо за коли, договори със спонсори и новите си бутонки. Чак след всички тези неща идва футболът. За тях имиджът им е най-важното нещо, а за мен значение имаше само футболът в най-чистата му форма", добави 45-годишният бивш нападател.

Последвайте каналите ни в: