Даниел Колинс се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Маями (САЩ). Представителката на домакините се наложи с 6:3, 6:2 срещу поставената под номер 23 в схемата Каролин Гарсия.

31-годишната Колинс, която е бивша финалистка от Откритото първенство на Австралия, постигна три пробива срещу френската тенисистка и приключи двубоя за само 76 минути.

Гарсия елиминира последователно Наоми Осака и Коко Гоф в Маями, както и българката Виктория Томова в началната фаза на турнира.

Американката, която е бивша номер 7 в световната ранглиста, изгуби само 11 точки при собствен начален удар и не беше изправена пред нито една точка за пробив.

Даниел Колинс достига до предпоследната фаза на турнира във Флорида за общо втори път в кариерата си и първи след 2016 година. На полуфиналите тя ще се изправи срещу Екатерина Александрова или Джесика Пегула, които ще играят една срещу друга по-късно тази нощ българско време.

"Срещу някои противнички е доста по-лесно. Каролин направи някои наистина силни удари. Показва издръжливост и може би резултатът не отразява показаното на корта в действителност", заяви Колинс след победата си срещу Гарсия.

Американската тенисистка е първата в историята, която достигна до полуфиналите в Маями, след като трябваше да играе квалификации за влизане в основната схема.

Последвайте каналите ни в: