Отборът на Левски София за момчета до 18 години заминава утре за Италия, където му предстои участие в много силен турнир.

Формацията, която е водена от Андреа Буратини, а негов помощник е Николай Хаджииванов, е поканена да играе на турнира „Паоло Бусинело” в Модена.

Още в деня на пристигането си „сините” ще имат 2 мача. Те ще премерят сили с домакините от Модена и Парма. В петък е двубоят с Монтекиари.

На „Паоло Бусинело” ще се играе с правилото за 2 от 3 гейма за победа. При 1:1 следва тайбрек до 15.

Отборите са разпределени в 4 групи, като първите се класират за четвъртфиналите. Останалите играят за разпределяне на местата от 9-о до 16-о. Елиминациите ще са петък и събота, когато турнирът завършва.

„Това е един наистина много силен турнир. От чужбина сме поканени ние и германския Есен. Ще участват всички най-добри италиански отбори в тази възрастова група. Само Тренто ще отсъства заради друг ангажимент. С Пиаченца, Дяволи Роза, Монца и др. обаче нивото определено ще е много високо. За 3 дни ще трябва да изиграем 6 мача, като в събота първият ни е от 8,30 ч. Това ще бъде чудесен тест за нас преди предстоящите квалификации за финалите в държавното първенство”, сподели Буратини.

Последвайте каналите ни в: