Съперникът на Кубрат Пулев в мача за интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория Ихор Шевадзуцкий използва времето си на пресконференцията преди двубоя, за да говори за войната в Украйна и не обърна почти никакво внимание на битката в "Арена София" след броени дни.

34-годишният Шевадзуцкий пристигна в столицата по спешност, след като през миналата седмица стана ясно, че германецът Махмуд Чар, носител на "регулярната" световна титла на WBA, е с контузия и няма да може да се бие с Кубрат Пулев.

"Аз идвам от Украйна и както всички добре знаете, там има война. Искам да благодаря на всички, които помагат на моята страна и правят всичко по силите си тази война да завърши. Украйна е свободна страна със свободен народ, който несъмнено ще победи. За мен е огромен шанс да бъда тук и да представям Украйна, за което искам да благодаря на моя екип, на Ивайло (Гоцев), на Джон (Уърд) и на Кубрат Пулев. Господ сочи моя път и аз вървя по него", бяха думите на боксьора.

На професионалния ринг Шевдзуцкий има 11 победи, девет от тях с нокаут, и само една загуба.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев