Нападателят на националния отбор на Бразилия Ричарлисон се е борил с депресия след отпадането на тима на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар от Хърватия, като е смятал да се откаже от футбола, съобщи Ройтерс. Ричарлисон, който е футболист на Тотнъм, разкри през септември, че е потърсил помощ от психолог, след като бе сниман да плаче на пейката след смяната си при убедителната победа на Бразилия над Боливия с 5:1 в световна квалификация.

26-годишният футболист, който има 48 мача за Селесао, окуражи играчите да търсят помощ при проблеми с психиката.

"Играх на Световното първенство. Стигнах до границите си? Не знам, не съм мислил за самоубийство, но бях в депресия и исках да се откажа от всичко. Дори яз, като мислих, че съм силен психически. След Мондиалан сякаш всичко се разпадна", каза нападателят пред ESPN Brasil.

В началото той имаше проблеми при "шпорите", където премина от Евертън през 2022 за 60 милиона паунда, но през този сезон има 11 гола в 26 мача. "Тъжно е. След Световното първенство отидоха при баща ми, който споделяше мечтата с мен, и му казах, че искам да се махна. Беше лудост", признава той.

Ричарлисон призна, че тръгването му на терапия е било едно от най-добрите решения.

"Мисля, че терапистът, дали ми харесва или не, ме спаси, спаси живота ми. Ако търсите психолог, задължително отидете, защото е хубаво да се откриете пред някого и да говорите с хората", казва още футболистът.

Последвайте каналите ни в: