Юристът Джон Уърт, част от промоутърската компания Epic Fight, обяви пред журналисти в София, че мач за световната титла между Кубрат Пулев и германеца Махмуд Чар ще има и вероятно той ще бъде през есента на тази година.

Пулев и Чар трябваше да се бият този уикенд в "Арена София" за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация, но срещата пропадна заради контузия на германеца, която наложи оперативна намеса.

"Щастлив съм, че отново съм в България шест години след мача между Кубрат Пулев и Хюи Фюри. Ние искахме да проведем мач за световната титла тук този уикенд, но за съжаление Чар се контузи. В бокса има такива форсмажорни обстоятелства, но мога да ви гарантирам, че мач между Пулев и Чар ще има през септември. Договорите са подписани, така че този мач просто е отложен", каза Уърт.

12

"С разрешението на Чар сега ще се случи този мач между Пулев и Шевадзуцкий. Положихме много усилия в организацията на това събитие и то ще бъде от най-висока класа. Искам да благодаря на Световната боксова асоциация (WBA), че ни се довери и работи с нас. Те ни дадоха разрешението да има мач за световната титла, а сега този ще бъде за интернационалната. Този мач ще бъде предаван в целия свят. Специално искам да благодаря на моя партньор Ивайло Гоцев, който положи неимоверни усилия, за да запази това събитие, както и на г-н Шевадзуцкий, който дойде в последния момент", добави промоутърът.

"Искам да поздравя и този човек до мен - Кубрат Пулев, който заложи името си, парите си, отдадеността си, за да има в България такова събитие. Неговата мечта бе в България да има мач за световната титла. Този мач ще се случи, но сега нека се концентрираме върху галата в събота, която ще бъде едно страхотно събитие", коментира Джон Уърт.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев