Даниил Медведев преодоля четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд от 8,9 милиона долара. Шампионът от миналия сезон победи със 7:6 (5), 6:0 Доминик Кьопфер и в следващия кръг ще се изправи Николас Хари от Чили, който победи със 7:6 (3), 6:3 седмия в схемата датчанин Каспер Рууд.

Поставеният под номер три в схемата руснак се възползва от четири от общо деветте си точки за пробив и постигна трети успех в три срещи с германеца, заемащ 50-то място в световната ранглиста.

Кьопфер поведе с 4:0 в тайбрека на първия сет, но след това допусна обрат до 4:5.

350 career wins = 350 iconic Medvedev post-match interviews 😅

Drop your favorite Meddy line ⬇️ pic.twitter.com/geLEyyw7uo

— US Open Tennis (@usopen) March 26, 2024

"Понякога е наистина важно, че губиш в първата част и това оказва влияние върху целия мач. Той игра силно и беше много близо до това да поведе в резултата. Знаех, че може да използвам точно това във втория сет. Важно е, че се възползвах, въпреки класното му представяне", заяви Медведев, цитиран от официалния сайт на световната тенис асоциация.

Това е победа номер 350 в кариерата на руския тенисист на ниво АТP.

В друга среща от четвъртия кръг Томаш Махач се наложи над италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3. На четвъртфиналите чехът ще се изправи срещу Яник Синер или Кристофър О'Конъл.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages