Полузащитникът на английския Лийдс Юнайтед и един от лидерите на българския национален отбор Илия Груев се прибра в София от турнира FIFA Series в Баку с контузия. Травмата се получи преди почивката на вчерашната среща с Азербайджан (1:1), а в паузата между двете полувремена селекционерът Илиан Илиев го замени с Патрик-Габриел Галчев.

Травмата на 23-годишния Груев е на глезена на левия крак. Тя става в момент, когато той овладява топката при единоборство в центъра, но стъпва накриво. И точно в този миг играч на домакините стъпва върху огъналия се глезен.

Според първоначалния преглед на лекаря на националите д-р Здравко Тарълов, травмата не е сериозна, пише БТА. Но за да бъде уточнена точната ситуация и да бъде предписано лечението, утре футболистът на Лийдс ще се подложи на преглед с ядрено-магнитен резонанс.

България се завърна днес от лагера в Азербайджан с успех над Танзания (1:0) и нерешен мач с домакините, а други играчи с проблеми в тима няма. Виктор Попов имаше оплаквания в аддуктора след срещата с африканците, но вече с него всичко е наред и той ще се включи пълноценно в тренировките на клубния си тим Черно море.

Последвайте каналите ни в: