Бразилия очаква детето-чудо Ендрик да играя главна роля за националния отбор на страната, след като той донесе победата в контролата срещу Англия на "Уембли", заяви селекционерът Доривал. Нападателят, който ще се присъедини към Реал Мадрид от Палмейрас, когато навърши 18 години, стана най-младият футболист, вкарал гол на емблематичния стадион. Той донесе и първия успех на треньора Доривал начело на петкратните световни шампиони.

"Ендрик ще донесе много радост на феновете на Реал Мадрид, нямам съмнение в това. Той има светло бъдеще през себе си и помъдрява удивително бързо", каза Доривал на пресконференцията преди приятелския мач с Испания във вторник.

"Той има специални умения за завършва атаките, да прави неща, които другите дори не опитват. Агресивен е, безстрашен и атакува празните пространства като никой друг", каза още специалистът.

Младият футболист все пак няма да започне като титуляр в мача на стадион "Сантяго Бернабеу", но Доривал обеща, че испанските фенове ще имат възможност да го видят на терена. "Трябва да бъдем внимателни с него - стъпка по стъпка, за да се развива естествено, без да го натоварваме с твърде много очаквания", категоричен е Доривал.

"Следващата крачка е много важна и ще внимаваме със специален играч като него. Той има светло бъдеще", обеща треньорът.

Доривал говори също и за расистките обиди, на които е мишена Винисиус Жуниор в Испания последните два сезона. Крилото на Реал Мадрид избухна в сълзи на пресконференцията в понеделник, като заяви, че се опитва да остане мотивиран и да играе футбол.

"Подло е това, което се случва. Това става всеки ден и в нашата страна и имаме нужда от общи усилия да го променим. Човешките същества трябва да се уважават един друг и подобни ситуация на футболните терена са недопустими", каза още Доривал.

Последвайте каналите ни в: