Защитникът Антонио Рюдигер и Германският футболен съюз ще съдят журналиста Юлиан Райхелт за обида и клевета. В социалните мрежи бившият главен редактор на “Билд” определи футболиста като "ислямист", което доведе решението на бранителя на Реал Мадрид да потърси изчистване на името си по съдебен път.

На 11 март Рюдигер, който е вярващ мюсюлманин, публикува в Инстаграм своя снимка. На нея той е облечен в бяла роба, коленичил на килимче за молитви и сочи небето с пръст. Към фотото има и текст "Нека Всевишният приеме нашите пост и молитви".

В Туитър Райхелт нарече посланието на Рюдигер "ислямистки жест", а футболистът и Германският футболен съюз решиха да подадат официално оплакване в съда с мотиви обида, клевета и подбуждане към омраза.

Самият Райхелт обаче се защити, като в друга своя публикация написа: "Особено защото става дума за популярен национален играч, не мога да си позволя да бъда сплашен. Това, което Антонио Рюдигер и Германският футболен съюз използват тук, са методи за сплашване".

От Министерството на вътрешните работи на Германия уточниха пред "Билд", че за тях въпросният жест не е проблемен.

Последвайте каналите ни в: