Волейболният ЦСКА ще предложи град Монтана за домакинство си на полуфиналите от ефбет Супер Волей.

Както е известно червеният клуб не може да продължи да играе в собствената си зала „Васил Симов“, която не отговаря на критериите на НВЛ за полуфиналната и финалната фаза от първенството.

Победата над Монтана с 3:1 гейма, във втория мач между двата тима от 1/4-финалите, бе последното домакинство на армейците в собствената зала.

Червените почти сигурно ще подадат заявка за Монтана, защото там имат много фенове и получават огромна подкрепата. Армейците се чувстват в зала „Младост“ като  у дома си. Доказателство за това, е че през редовния сезон спечелиха и двата си мача срещу домакините, както и гостуването от 1/4-финалната серия.

По наредба обаче домакинството трябва да е в посока на града,  с който ще се срещнат на полуфиналите. Волейболистите на ЦСКА ще играят срещу победителят от двойката Дея спорт (Бургас) – Черно море (Варна). Малко вероятно е от НВЛ да одобрят това решение.

За това намекна и старши треньорът Александър Попов, който каза, че не могат да играят в собствената си зала за поредна година на полуфинали. Но в столичната зала „Христо Ботев“ съставът на ЦСКА няма победа от дълго време и е малко вероятно точно там да „червените“ да домакинстват в решителната фаза.

"За жалост за поредна година играем на полуфинал без домакинско предимство", коментира Сашо Попов след втората победа над Монтана и класирането за полуфинали.

"Много е неприятно това, удря по реномето на нашия клуб. Не мога да разбера защо днес може да се играе в тази зала, а утре не може. Но решение е взето. За жалост си губим предимството. Засега не сме взели категорично решение къде ще играем.  Това ще стане до края на седмицата. Има голям шанс да играем в провинцията", заяви Александър Попов пред Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto