Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 9 Хуберт Хуркач в осминафинален мач на “Мастърс”-а в Маями на втория по големина корт “Грандстенд” късно вечерта във вторник.

Българо-полският сблъсък е четвърти в програмата на съоръжението и се очаква да започне около полунощ. По същия начин беше подреден и двубоят на Гришо срещу германеца Яник Ханфман, в който топ ракетата ни разпиля съперника с 6:1, 6:0 за само 47 минути игра в трети кръг.

Първият мач на “Грандстенд” започва в 17 часа днес и е между Томас Махач и Матео Арналди. След тях на корта излизат Каспер Рууд и Николас Джари, а после е двубоят Кристофър О’Конъл - Яник Синер. Именно след шампиона на Australian Open ще дойде ред да гледаме Димитров срещу Хуркач.

Гришо е спечелил всичките си предишни четири мача срещу този противник и има страхотен шанс да се класира на четвъртфиналите в Маями за първи път в кариерата си. Именно това е единственият турнир от сериите “Мастърс”, в който Димитров не е достигал тази фаза, а иначе има общо 18 такива класирания в надпреварите от най-високата категория на АТР.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages