Шокираща заплаха към семейството на Анхел Ди Мария отправиха неизвестни хора в родния му град Росарио, предават медиите в Аржентина. Пред къща в района, в която семейството на футболиста отсяда, е бил хвърлен черен чувал. В него е намерена бележка със следния текст: “Кажете на сина си повече да не се завръща в Росарио, защото в противен случай ще убием член на семейството ви. Дори (Максимилиано) Пуларо (гуверньорът на провинция Санта Фе - б.р.) няма да ви спаси. По принцип не подхвърляме някакви си бележки, а умрели хора и олово”.

В момента Ди Мария е на турне с националния тим в САЩ. От миналото лято пък той е част от Бенфика, но договорът му изтича в края на сезона, а родният му Росарио Сентрал го иска обратно в състава си. Полицията вече работи по случая.

По принцип смъртните заплахи в Росарио са нещо нормално, а само за последните седмици четирима души бяха убити.

Дори семейството на Лионел Меси вече на два пъти през миналата година си изпати от сериозната престъпност в Росарио. На 2 март имаше стрелба по магазина на бащата на съпругата на футболиста Антонела Рокуцо, като това било заплаха към Лео и кмета на града. На 22 ноември пък един от братовчедите на Антонела беше обран. За първия случай вече бяха повдигнати обвинения на 15 души от местна банда.

Последвайте каналите ни в: