Интер потвърди официално за контузиите на двама свои играчи - вратаря Ян Зомер и защитника Стефан де Фрай.

Швейцарският страж е диагностициран с изкълчен глезен, като той получи травмата по време на приятелската среща с Дания, завършила 0:0, в която бе принудително заменен и впоследствие освободен от националния си отбор. Все още не се знае колко ще отсъства Зомер, като състоянието му ще се преценява ден за ден.

Le condizioni di Yann Sommer e Stefan De Vrij 👇

— Inter (@Inter) March 25, 2024

Стефан Де Фрай пък е получил травма в адуктора и след няколко дни ще бъде прегледан отново.

Очаква се и двамата играчи да пропуснат следващия мач на Интер срещу Емполи на "Сан Сиро" в понеделник, 1 април, въпреки че според кореспондента на Sky Sport Italia Матео Барзаги Зомер все още има шанс да бъде на разположение срещу тосканците. За нидерландския бранител е по-вероятно да се завърне в следващите мачове.

Inter keeper Yann Sommer has been diagnosed with a sprained ankle while Stefan De Vrij has suffered an adductor injury. https://t.co/1U9a6YzBdq #FCIM #Inter #Calcio #SerieA #Sommer #DeVrij

— Football Italia (@footballitalia) March 25, 2024

Симоне Индзаги ще бъде лишен от опции в защита срещу Емполи, ако Франческо Ачерби бъде признат за виновен за расистки обиди към Жуан Жезус от Наполи. Разследването на Италианската футболна федерация по случая е приключило и спортният съдия ще се произнесе тази седмица.

Последвайте каналите ни в: