Гардът на Миньор 2015 Стоян Кайнаров ще се възстановява в рамките на седмица от контузия в десния глезен. Талантливият състезател е стъпил накриво на тренировка на перничани и поради това няма да вземе участие в утрешния двубой на своя тим срещу Академик Пловдив, научи Sportal.bg. Все пак травмата не е тежка и надеждите на Кайнаров са да се завърне в игра още за домакинството на Левски през следващата седмица.

Кайнаров бе картотекиран в мъжкия тим на Миньор 2015 в края на януари, като оттогава насам взе участие в седем двубоя на “чуковете” в Националната баскетболна лига. 22-годишният стрелец има своята роля в ротацията на старши треньора Георги Младенов, като преди турнира за Купата на България той записа 6 точки и 3 асистенции за 13 минути на паркета при победата над Берое. Общо през сезона показателите на Кайнаров сочат средно по 2.7 точки за около 10 минути игрово време.

Миньор 2015 ще се бори до последно за участие в плейофите на НБЛ, като в момента перничани заемат 11-ата позиция в таблицата с баланс от 8-17, какъвто е и този на директния им съперник утре Академик Пловдив.

Последвайте каналите ни в: