Крилото на Уулвърхамптън Пабло Сарабия разкри каква е разликата между Ла Лига и Премиър лийг. По-голяма част от кариерата на 31-годишния испанец премина в родината му с екипите на Хетафе и Севиля, след това той прекара четири сезона в Пари Сен Жермен, а от лятото е в състава на "вълците".

"В двете първенства практикуват различен тип футбол. В Премиър лийг залагат повече на бързината и по-малко на контрола. В това отношение Родриго е прав и в Англия се играе на по-висока скорост. Ла Лига обаче също има хубави неща, които ги няма в Премиър лийг. Каква е разликата между ПСЖ и Уулвърхамптън? В Уулвс имам друга роля, различна от тази в ПСЖ. Гордея се с това, че умея да се адаптирам. Да играеш в различни държави си има своите положителни страни. На лично ниво това много те обогатява. Да можеш да се адаптираш към различни ситуации е положително качество. Виждам как мога да се подобря, когато научавам кои са силните и слабите ми страни. За мен това е много важно", заяви Сарабия.

Той коментира и предстоящата контрола между Испания и Бразилия.

"Коментирахме мача с Жоао Педро, а малко след това получих и повиквателната. Той прави силен сезон и бъдещето е пред него. Мачът с Бразииля ще бъде голям тест", смята футболистът.

Последвайте каналите ни в: