Селекционерът на Италия Лучано Спалети коментира избора си за предстоящите контроли на тима. “Адзурите” заминават за Съединените щати, където ще играят срещу Венецуела и Еквадор. Наставникът говори и за скандала с Франческо Ачерби, който бе изваден от отбора след обвинения за расистки обиди към защитник на Наполи.

“Зад Океана ни чакат 20 милиона, които искат да ни видят. Освен това ще е възможност за тактически тест, защото няма много време. Сега е шансът да разширим хоризонтите си и да пробваме нещо различно, да изпробваме нова тактическа схема”, коментира Спалети.

Beautiful words from Luciano Spalletti on Italy playing in the USA 🇮🇹❤️🇺🇸

“We are going to pay tribute to the 20 million people that are waiting for us there and want to see us. We owe a lot to our compatriots that live there.” pic.twitter.com/NQyTcjLeHh

— Italian Football TV (@IFTVofficial) March 18, 2024

Той остави извън тима нападателят на Лацио Чиро Имобиле и този на Аталанта Джанлука Скамака, като обясни причините: “Знам колко важен играч е Чиро през последните години за Лацио и за националния отбор, но той минава през период, в който не успява да разгърне потенциала си. Скама просто не играе достатъчно редовно. Трябва да мислим за бъдещето. Например, искам да видя Лоренцо Лука отблизо”.

Относно Ачерби селекционерът заяви: “Пуснахме изявление и моите мисли са отразени там. Взехме това решение заедно. Не искам да съм в тази позиция, но имаме отговорност към спорта, който е важен за нацията. След това, което излезе, трябваше да действаме, въпреки че нещата не са напълно изяснени. Франческо ми каза, че не е имало расизъм, но трябва да сме внимателни за нашето поведение, да гледаме какво говорим и какво правим. Особено когато сме част от националния отбор”.

Последвайте каналите ни в: