"Първото нещо, което Георги Иванов трябва да направи като президент на БФС, е да даде футболното първенството на Лигата и да извади съдиите от Футболния съюз. Това трябва да бъдат самостоятелни единици, а Футболният съюз да се занимава с юноши, младежи и мъже национални отбори. С нищо друго". Това мнение изрази в интервю за БНТ бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла. Той коментира извънредния конгрес на БФС и избирането на Гонзо за наследник на Борислав Михайлов начело на футболната централа.

"Винаги сме с надежда, че нещо ще се промени. Гонзо, ако държавата не застане зад него, няма да може да направи нищо сам. Не очаквам някакви големи промени от Гонзо, макар че той е мъжкар момче, сериозно момче. Мисля, че в Управителния съвет би трябвало да влезнат и хора на Димитър Бербатов, там също има сериозни момчета, но може би не подходиха правилно", коментира Илиев.

Майкъла коментира и думите на Стилиян Петров и Мартин Петров, че приключват с българския футбол. "Това също не е правилно. Какво значи "дотук сме"? Те дължат всичко на футбола, на ЦСКА, на там, откъдето са израснали. Не е коректно и професионално да кажеш, че ще се отказваш от всичко. Аз обичам да видя някой, който ще надгражда. Някой, който утре ще направи нещо по-добре. Когато застанеш някъде се постарай, от тук нататък да гледаш утре, а не вчера. За мен това беше основна грешка на тях. Освен това нямаха много комуникация с хората от трета, четвърта дивизия, които също имат един глас, както и Левски и ЦСКА. Подцениха ги", заяви още бизнесменът.

Ще може ли Георги Иванов да направи връзка с държавата и така желаната промяна в инфраструктурата, Илиев коментира така: "Това не зависи от него, а от това дали държавата има интерес да го направи. Не вярвам това да стане с лека ръка. Вече 30 години държавата е абдикирала от футбола - унищожихме базите, спортните школи, спорта в училищата".

Последвайте каналите ни в: