Астън Вила разби Аякс с 4:0 у дома в реванш от 1/8-финалите на Лига конференциите и се класира за следващата фаза след 0:0 в първата среща. 
 
Домакините поведоха в 25-ата минута. Оли Уоткинс бе оставен непокрит и с глава прати топката във вратата на Аякс за 1:0. 
 
Астън Вила удвои аванса си след час игра. Ямайският национал Леон Бейли навлезе отдясно в наказателното поле, финтира Хато и с удар по земя прати топката в далечния ъгъл за 2:0.
 
Пет минути по-късно Сиверт Мансверк събори откъсващия се Дуран и получи втори жълт картон. Така гостите останаха с 10 души.
 
Четвърт час преди края колумбиецът Йон Дуран се разписа с бомбен шут от границата на наказателното поле. Топката на два пъти се удари в напречната греда и останаха съмнения дали топката е преминала голлинията с целия си обем, но повторенията ясно показаха, че попадението е редовно - 3:0.   
 
Муса Диаби довърши гостите с четвърти гол в 81-ата минута, възползвайки се от грешка на Борна Соса отляво. Нападателят на Астън Вила матира Диант Рамай с прекрасен удар от наказателното поле.