Фиорентина се класира за 1/4-финала в Лигата на конференциите, след като спечели направи равенство 1:1 в реванша с Макаби (Хайфа). "Виолетовите" имаха преднина от 4:3 след първия мач и така с общ резултат 5:4 се добраха до следващата фаза на турнира.

За разлика от първия мач, днес на "Артемио Франки" нямаше толкова фойерверки, като и двата тима действаха доста по-внимателно. Гостите можеха първи да поведат, но попадение на Лоренцо Симич в 41-вата минута не бе зачетено заради засада.

В началото на втората част домакините откриха резултата в 59-ата минута, когато след центриране на Давиде Фараони отдясно Антонин Барак се извиси и с глава прати топката във вратата за 1:0.

Този резултат донякъде успокои "виолетовите", които обаче трябваше да потреперят в края. В 88-ата минута Макаби възстанови равенството чрез Анан Халаили, който с удар от границата на наказателното поле успя да прати топката във вратата, а за това помогна и не особено сигурната намеса на вратаря Пиетро Терачано, който допусна кълбото да мине през краката му.

За израелтяните обаче нямаше достатъчно време, за да направят пълен обрат и в крайна сметка играчите на Фиорентина ликуваха след последния съдийски сигнал.

Така тимът на Фиорентина, който е слаган сред фаворитите в турнира, продължава пътя си напред. Макаби пък напуска надпреварата с високо вдигната глава.

Последвайте каналите ни в: